موزه خودروهای تاریخی ایران در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۸۲ افتتاح شد.در حال حاضر و در پی طرح توسعه موزههای موسسه فرهنگی موزههای بنیاد مستضعفان ُ این مرکز توسط شرکتهای مطرح و بزرگ بینالمللی باز طراحی و در نخستین روز آبان ماه ۱۴۰۰ همزمان با ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق بازگشایی شد.
موزه خودروهای تاریخی ایران مجموعهای از بهترینها و در پارهای موارد منحصر به فردترینهای صنعت خودروسازی را گردآورده تا علاوه بر حفظ و نگهداری از این آثار ملی، نمایش آنها را دستمایه بررسی و تبیین تاریخچه ورود خودرو به ایران کند.آنچه اکنون مهیا شده، به همت موسسه فرهنگی موزههای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بدین پایه رسیده است و با همه کاستیها، نخستین گام است در پیمودن راهی دراز.
بعضی از نمونههای موجود در این مرکز جزء نمونههای نادر در صنعت خودروسازی هستند، از جمله پیرس ارو آب طلاکاری شده، تنها نمونه پنتر لیزر تولید شده در جهان، تنها اتومبیلی که حاصل کار مشترک کمپانیهای مرسدس بنز، پورشه و فولکس واگن است. مجموعه غنی از مدلهای رولز-رویس از جمله رولزرویس سیلور گوست احمد شاه قاجار، مدل افسانه ای فانتوم ۴ ضد گلوله، فانتوم ۳ و غیره در ضمن از مجموعه بنز غنی این موزه میتوان به مدل استثنایی۵۰۰k و ۶۰۰لیموزین، ۱۹۰ SL و …اشاره نمود.
بخش دیگری از خودروهای موجود در این مرکز اختصاص به سوپر اسپرتها دارد که از آن میان میتوان به لامبورگینی میورا و کانتاش، فراری سوپر فست ۵۰۰، بیتزارینی، چند مدل پورشه مانند: پورشه مدل ۳۵۶، پورشه ۹۱۱ توربو و … اشاره کرد.
علاوه براین مدلهای مختلفی نیز از تولیدات کارخانجات امریکایی وجود دارد، از جمله کرایسلر ۳۰۰ (با امکانات جانبی خاص از جمله یخچال، مینی گرامافون … و داشبورد آب طلاکاری شده)، کادیلاک فلییت وود، لینکلن کانتیننتال لیموزین و …
قابل ذکر است که تعدادی از خودروهای قدیمی موجود شامل رولز – رویس سیلور گوست احمد شاه قاجار، موریس آکسفورد و فیات تیپو ۵۱۹ هندلی است.
از کالسکههای این مرکز هم میتوان به کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه قاجار(قدیمیترین کالسکه موجود در ایران) و کالسکه مخصوص تاجگذاری هر دو ساخت کارخانه معروف واگن فابریک در کشور اتریش اشاره کرد.
گروه های آموزشی:
گروه های مدرسه و دانشگاهی باید از قبل زمان بازدید خود را رزرو نمایند. شماره تماس جهت هماهنگی: ۴۴۵۳۷۷۶۳- ۰۲۱
عکاسی و فیلمبرداری:
عکس و فیلم را می توان در داخل موزه فقط برای استفاده خصوصی گرفت و هر نوع استفاده تجاری از آنها ممنوع می باشد.
استفاده از مونوپاد در داخل سالن های موزه ممنوع می باشد.
موانع معماری:
این مرکز هیچ مانع معماری برای حرکت ندارد. بازدیدها در یک طبقه انجام می شود و ویلچر برای افراد دارای تحرک محدود در دسترس می باشد.
فضای نگهداری وسایل:
از شما ممنون می شویم که کیف، پالتو و سایر وسایل خود را در داخل کمدهای رایگان که برایتان در نظر گرفته شد است قرار دهید.
محدودیت ها:
بازدیدکنندگان اجازه دست زدن به خودروها و سایر آثار نمایشی موجود را ندارند و نیز سوار شدن به خودروها و یا بیرون بردن چیزی از داخل موزه ممنوع است.
خوردن در داخل مرکز ممنوع است.
از بازدیدکنندگان خواسته می شود که رفتاری مناسب برای موزه داشته باشند و به کارکنان و سایر بازدیدکنندگان احترام بگذارند که شامل انتخاب لباس و تن صدای آنها می شود.
استفاده از تلفن همراه تا زمانی مجاز است که ایجاد مزاحمت برای دیگران در محیط موزه نکند.
- دسترسی به موزه خودروهای تاریخی ایران از سمت تهران
دسترسی با مترو: ایستگاه مترو چیتگر پیاده شده سوار اتوبوس های شهرک دانشگاه شده و ایستگاه سپه پیاده شوید.
دسترسی با تاکسی: از پایانه آزادی سوار تاکسی های شهر قدس یا اندیشه شده و کنار گذر بزرگراه لشگری کیلومتر ۱۱ ابتدای کوچه ۲۵ ام پیاده شوید.
دسترسی با اتوبوس: از پایانه آزادی سوار اتوبوس های شهرک دانشگاه یا شهرک شهرداری شده و ایستگاه فروشگاه سپه پیاده شوید.
تعرفه بلیت:
- فروش بلیت تنها با کارت بانکی امکان پذیر است( بلیت به صورت نقدی فروخته نمی شود)
- بازدید از نمایشگاه هایی که در موزه ها برگزار می شود مستلزم ورودیه مجزا از موزه است.
- بها بلیت بازدید کنندگان داخلی تمام بها ۱,۵۰۰,۰۰۰ریال
- بها بلیت تخفیف دار۱,۰۵۰,۰۰۰ریال
- بها بلیت بازدیدکنندگان خارجی ۷,۵۰۰,۰۰۰ریال
- برای آگاهی از سایر شرایط فروش بلیت لطفا با شماره تلفن ۴۴۵۳۷۷۶۳ تماس گرفته شود.